Instalarea

mbstring este o extensie care nu este activată în mod implicit. Trebuie să o activați folosind opțiunea corespunzătoare cu comanda configure. Vedeți secțiunea Instalare pentru detalii.

Următoarele opțiuni de configurare sunt legate de modulul mbstring.

 • --enable-mbstring : Activează funcțiile mbstring. Această opțiune este necesară pentru a folosi funcțiile oferite de mbstring.

  libmbfl e necesar pentru mbstring. libmbfl e distribuit cu mbstring. Dacă libmbfl este deja instalat pe sistem cu opțiunea --with-libmbfl[=DIR] puteți specifica că doriți să utilizați librăria instalată.

  De la PHP 4.3.0, extensia mbstring oferă suport îmbunătățit pentru chineza simplificată, chineza tradițională, coreeană și rusă la fel ca în japoneză.

  Pentru PHP 4.3.3 sau mai vechi, pentru a activa această îmbunătățire, trebuie să specificați valoarea parametrului LANG din opțiunea --enable-mbstring=LANG ; --enable-mbstring=cn pentru chineza simplificată, --enable-mbstring=tw pentru chineza tradițională, --enable-mbstring=kr pentru coreeană, --enable-mbstring=ru pentru rusă și --enable-mbstring=ja pentru japoneză (implicit). Pentru a activa toate codările suportate, folosiți --enable-mbstring=all .

  Notă:

  De la PHP 4.3.4, toate codările suportate de libmbfl sunt activate prin opțiunea --enable-mbstring .

 • --enable-mbstr-enc-trans : Activează conversia de codare a caracterelor introduse prin HTTP folosind motorul de conversie din mbstring. Dacă această facilitate este activată, codarea caracterelor introduse prin HTTP poate fi convertită la mbstring.internal_encoding automat.

  Notă:

  De la PHP 4.3.0, opțiunea --enable-mbstr-enc-trans a fost eliminată și înlocuită cu setarea mbstring.encoding_translation. Conversia de codare a caracterelor introduse prin HTTP este activată când această setare este On (implicit este Off).

 • --disable-mbregex : Dezactivează funcțiile pentru expresii regulate care suportă caracterele multioctet.

add a note add a note

User Contributed Notes 3 notes

up
26
kurdtpage at gmail dot com
3 years ago
For Linux Mint using PHP 7:
sudo apt-get install php7.0-mbstring

and don't forget to run:
sudo service apache2 restart
up
-3
kacz at kaczmarowski dot com
10 years ago
Fedora 9 -- yum install php-mbstring then httpd -k restart to freshen the environment.

[EDIT BY danbrown AT php DOT net: This is true for all Red Hat Linux-based distributions using RPM and the `yum` package manager; this includes RHEL, Fedora, CentOS, Mandriva, and Intrinsic Linux, among others.]
up
-26
Someone
1 year ago
- To solve the common error in phpMyAdmin try:

apt-get install php-mbstring php-gettext
systemctl restart apache2 or service apache2 restart
To Top