Instalarea

mbstring este o extensie care nu este activată în mod implicit. Trebuie să o activați folosind opțiunea corespunzătoare cu comanda configure. Vedeți secțiunea Instalare pentru detalii.

Următoarele opțiuni de configurare sunt legate de modulul mbstring.

  • --enable-mbstring : Activează funcțiile mbstring. Această opțiune este necesară pentru a folosi funcțiile oferite de mbstring.

    libmbfl e necesar pentru mbstring. libmbfl e distribuit cu mbstring. Înainte de PHP 7.3.0, dacă libmbfl este deja instalat pe sistem cu opțiunea --with-libmbfl[=DIR] puteți specifica că doriți să utilizați librăria instalată.

  • --disable-mbregex : Dezactivează funcțiile pentru expresii regulate care suportă caracterele multioctet.

    Oniguruma este necesar pentru funcțiile cu expresii regulare cu susținerea caracterelor pe mai mulți baiți. Oniguruma e încorporat cu mbstring. Începând cu PHP 5.4.0, dacă Oniguruma este deja instalat în sistem, poate fi specificată opțiunea --with-onig[=DIR] pentru a utiliza biblioteca instalată.

    Începând cu PHP 5.4.0 este bosibil de a deconecta verificarea multibyte regex backtrack specificând --disable-mbregex-backtrack .

add a note add a note

User Contributed Notes 2 notes

up
25
kurdtpage at gmail dot com
3 years ago
For Linux Mint using PHP 7:
sudo apt-get install php7.0-mbstring

and don't forget to run:
sudo service apache2 restart
up
-5
kacz at kaczmarowski dot com
11 years ago
Fedora 9 -- yum install php-mbstring then httpd -k restart to freshen the environment.

[EDIT BY danbrown AT php DOT net: This is true for all Red Hat Linux-based distributions using RPM and the `yum` package manager; this includes RHEL, Fedora, CentOS, Mandriva, and Intrinsic Linux, among others.]
To Top